Uutiset

10veemuistelmat osa 2: Ajantappomestat

Bändihommat ovat suurimmilta osin odottamista. Joskus saa yhtyetovereitakin odottaa (tässä bändissä tosin miellyttävän vähän), mutta esim. keikkahetkeä sitäkin useammin. Eniten vapaa-aikaa on yleensä silloin, kun samassa paikassa on kaksi keikkaa perättäisinä päivinä ja kamatkin ovat toiselle illalle jo valmiiksi lyökissä. Silloin voi vaikkapa nukkua pitkään ja lähteä porukalla lounastamaan. Nyt esittelyssä The Coverallsin suosimat ”toisen päivän” kuppilat. Uusista saa vinkata! Toivomme myös kernaasti uusia keikkapaikkoja, jotta keikkojen ohessa voisi viettää toista päivää, kuten kuuluu!

Tässä ei ole otettu varsinaisia keikkapaikkojamme (tai niiden artistiruokailuja) huomioon, paitsi Pub Myllytupa erikoisasemansa vuoksi.

Pub Myllytupa, Äetsä (nyk. Sastamala)

Mekka. Pyhistä pyhin. Kotikenttä. Koti.

Myllyn pihalavalla soitimme ensimmäistä kertaa jo 2000-luvun alkupuolella. Nyttemmin takana on jo melkoinen rypäs Pub Myllytupa-, eli Kökkö-keikkoja. Rypäs on kuitenkin vielä pieni verrattuna siihen, paljonko Kökkärillä on vietetty aikaa ”lavan” ulkopuolella. Useampana lauantaina (ja joskus jopa sunnuntaina) on raahauduttu, välillä jopa koko silloisen bändin voimin, avaamaan ”tammiovi” heti kello kahdentoista koittaessa. Keskioluet, paninit, höyrymakkarat ja jopa ”Armadillon erikoiset”ovat pelastaneet päivän jos toisenkin. Samoin legendaariset hahmot. Vuosien varrella ovat ilmestyneet niin vihreät seinät, graffitit, uudet sisäilmeet, R-Menut kuin karaokekaiuttimetkin, mutta henki on säilynyt vahvana! Sunnuntaina on ohikulkumatkallakin pitänyt joskus pistäytyä pullolliselle ”katsomaan kesäteatteria”, kuten Antto taannoin asian muotoili. Kökkö pitää kokea! Harmillisesti nykyisellään bändin tukikohdat Myllytuvan ympärillä ovat vähentyneet, mutta kutsu kuuluu silti kirkkaana.

Sohwi, Jyväskylä

Saimme vihjeen Sohwista jo ammoin ja sittemmin olemme ottaneet opiksemme: tänne pitää suunnata, kun Jyväskylän tuplaviikonloppu yllättää. Ruokalista on tällaiseen tarkoitukseen poikkeuksellisen toimiva, yleensä löytyy liikaakin loistovaihtoehtoja, joista valitsemisen kanssa painia. Lisäksi valikoima oluita ja leppoisa ilmapiiri. Sesonkilista erikseen. Erinomainen vaihtoehto tuupata päivä alkuun.

Wilson, Seinäjoki

Vaikka Wilson saa miinusta ketjuun kuulumisestaan, on se palvellut reissussa rähjääntynyttä The Coveralls –remmiä onnistuneesti useamman kerran. Hyvä sijainti suhteessa keikkapaikka-Ilonaan ja tarjolla parantavat eväät: olutta, burgeria, pastaa.  Mitä sitä mies muuta tarvitsisi? No tietenkin keihäänheittoa screeniltä!

Otto.K, Oulu

Oulun kuulaassa talvipäivässä mietimme, mihin kummaan suuntaamme – neljän ihmisen toiveet oli kuitenkin otettava huomioon. Äkkiä olimme Otto.K:n edessä ja ikkunamainos lupasi hyvää. Burgeria naamaan, olutta and, ja huojuva torni vielä viihdykkeeksi! Viihdyimme kuin neljä apinaa vain voivat. Tulevat Oulun keikat, missä olette?