Bilebändin päiväkirja

9.2.2013, Ilona, Kuopio

Raotin aamulla silmiäni hyvissä ajoin ennen yhdeksää todetakseni nukkuneeni sellaiset kolme ja puoli tuntia. Sen jälkeen uneen pääsemisestä ei ollut tietoakaan, joten virkeänä uuden päivän haasteisiin! Uuden päivän päähaaste koostui matkaamisesta koilliseen kalakukkokaupunkiin, missä olemme heittäneet paikallisessa Ilonassa erittäinkin onnistuneita keikkoja. Armadillo oli ilo päästää neitsytmatkalleen moiseen hornankattilaan.

Köörimme kaikki jäsenet olivat kuin ns. nukkuneen rukkouksia, joten jaoimme ajovuorot hengen miehinä kristillisesti. Kun lopetin omani Jyväskylän jälkeen, kömmin Mordoriin (tosin tämä kyseinen takapenkistön sivu oli tällä kertaa subbareiden jäädessä varastoon jopa ahdistavan tilava), nojasin naapuripenkin takki- ja reppupinoon, suljin silmät ja pystyin jopa vartin kauneusuniin, mikä yllätti kaikki. Kauneus tosin oli ihan yhtä runsasta herätessäkin.

Keikkakeli eli KeKe saapui viimeistään tässä vaiheessa ja taivaalta alkoi vihmoa tiheään valkeaa hiutaletta. Selvisimme kuitenkin hengissä Ilonan eteen ja jätimme Enterprisen rehvakkaasti parkkiin pääoven kohdalle jalkakäytävälle. Armadillo ihaili estoitta areenaa, joka eittämättä on hyvinkin glamouristinen tasoisellemme orkesterille. Vielä jos bäkkäriltä pääsisi suoraan lavalle. Ja kalja olisi ilmaista. Teimme vähän sellaisia tyhmiä äänitekniikkajuttuja, joihin liittyi piuhoja, kaiuttimia, mikrofoneja ja muuta turhaa morjesta. Pieni brummiongelma oli läsnä, mutta kiersimme sen etevästi. Soundi kuulosti hyvältä ja lava näytti hienolta. Nauroimme lähes kippurassa, kun laitoimme talon esiintymisvalot laulamaan ja tuuppasimme bassorummun tahtiin ja sitä vasten savukoneesta utua pihalle. Siinä on Kissit ja Lordit pientä, kun The Coveralls keikkailee!

Suuntasimme askelemme seuraavaksi King’s Crownin jo tutuksi tulleelle murkinalle. Musiikkiravintolassa äänimaailmasta vastasi tällä kertaa jonkin sortin perinnepelimanni, joka luuttuineen sai meiltä hyväksynnän. Ruoka oli sikahyvää, varsinkin lohipasta. Sitten normikaavalla autoa parkkiin, hotellia haltuun ja pari hauskaa huumorivitsiä.

Ilonaan jonotettiin jo kosolti, kun saavuimme yhdentoista jäljestä pelipaikalle. Marssimme artististatuksellamme huoleti jonon ohi ja kävimme hakemassa aina yhtä nöyryyttävää maksullista artistiolutta tiskiltä. Nyt olisi tarvittu jo bäkkäripassitkin, sellaiset sitten saatiinkin. Otimme promokuvakokeiluita takahuoneessa. Tulos oli hämmentävä ja erittäin hauskuuttava. Tiedä sitten voiko niitä alkuperäiseen tarkoitukseensa käyttää, mutta mistään syystä niitä ei ainakaan olisi kannattanut jättää ottamatta. Sitten huomattiin, että perkele, meillähän alkaa keikka.

Intro soimaan. DJ valitteli, että valot eivät toimi normaalisti. En usko kokeilumme vaikuttaneen asiaan, mutta se oli sääli, sillä mahdollisuudet mainioon valoshow’hun olisi ollut. Ohjelmassa oli yksi setti, minkä olimme rakentaneet perinteisen toimivaksi. Sen totesi myös yleisö, joka pienen alkulämmittelyn jälkeen eli yökerhopuitteisiin nähden mainiosti kuitenkin hieman rockorientoituneen yhtyeemme mukana. Itse asiassa oli ihan saakelin kivaa. Jopa niin siistiä, että sen kuvailu jälkikäteen näyttöpäätteen ääressä on vähän laimeaa. Joka tapauksessa: hikeä, laulua, tanssia ja meininkiä ei säästeltyä. Mahtavaa, Kuopio!

Encoren päätyttyä Armadillo suitsutti suurimmalla äänellä keikan hyvyyttä. Komppasimme. Armadillokin haki pari kaljaa. Kukaan ei kännännyt. Lähdin jo hippasen poikia aikaisemmin nukkumaan ja nyt yöunet olivat jopa hieman edellisiä paremmat. Aamupala ja roudaus sujuivat siis mukavasti. Olin ajatellut jopa äänittää Kuopion keikan (sehän ei vaadi kuin esim. läppärin ja yhden piuhan), mutta kun oli kameran kanssa telmimistäkin luvassa, luovuin ideasta. Kotimatkalla kadutti, kun ei ollut keikkatallennetta analysoitavana. Vaan ei se mitään: tajusin että läppäriltäni löytyy Alastaron Murina-baarin keikkamme 09-vuodelta! Ja kun mukana oli tyhjä cd:kin, laitettiin poltellen ja sitten kuunnellen. Reaktioita nähtiin naurunremakasta ”ei Kristus” –toteamuksiin. Ei sellaista oluetta voinut kuunnella.

Kiitos vielä, mahtavaa on Kuopiossa keikkailla!

Ilonan lava soundcheckissä