Bilebändin päiväkirja

8.8.2014, London, Lohja

Lohjalta löytyi uusi London koettavaksemme, mikä tuntui sikäli mainiolta, että vaihtelu todellakin virkistää. Kesäpäivä oli kuuma ja kuskina toimi Antto. Otin mukaan jopa kylmän matkaoluen. Ai miksikö? Koska voin! Matka tuntui, ja itse asiassa olikin, pitkältä. Pidemmältä, mitä mielikuvat olivat antaneet ymmärtää. Onneksi matkaa vauhdittivat muistelut siitä, mitä Taistelu-Jaskassa puhutaan Lohjasta.

Pienen etsinnän jälkeen London löytyi kuin löytyikin Lohjan keskustasta. Kun olimme viimein raivanneet tiemme terassin läpi lavalle, tajusimme sen olevan kerrassaan pienikokoinen ja vähän hankalan mallinenkin. Onneksi olemme kompakti kolmikko ja saimme lopulta asettauduttua stagelle vallan pätevästi. Paikalla piipahti myös vakituuraajamme Bumpa Kaakkonjevits, joka seuraavaa päivää ajatellen heitti bassonsa kyytiimme. Soundit olivat kunnossa, joten pääsimme vihdoin myöhäiselle illalliselle. Tarjolla oli keikkapaikan puolesta ruokailu mallia “kebab tai pizza”, joka on rehellisesti sanottuna vähän siinä ja siinä, onko kyse kunnollisesta ruokailusta. Tämänkertainen kepsula kuitenkin yllätti positiivisesti ja kun anniskeluoikeudetkin olivat kunnossa, pääsimme tyytyväisinä odottelemaan keikkaa. Terassilla oli lämmintä ja viihtyisää.

Saatuamme henkilöstötilojen käytävällä keikkarensselit päälle, hyökkäsimme lavalle ja laitoimme kehiin kattauksen taattua ja yleensä toimivaa The Coveralls -versiointia. Väki saatiin suht’ nopeasti nyhdettyä tanssilattialla ja superkuumissa olosuhteissa oli helppo heittää maistuva keikka. Tanssijalat kantoivat läpi Jömpylän rakentaman setin ja ääntäkin porukasta löytyi. Keikkapaidasta taas kuivan kohdan löytäminen vaati sherlockin taitoja. Encoren jälkeen olo oli melkoisen kaikkensa antanut.

Koska majoitusta ei ollut tiedossa, ryhdyimme kasaamaan kamoja diskojytkeen keskellä, mikä on eittämättä niitä keikkaelämän ei-aivan-ykköshetkiä. Saimme kuitenkin lopulta romut kasaan, autoon ja itsemme liikkelle ja päätä kelpasi laittaa Tampereen suunnalla tyynyyn jo puoli kuuden aikaan. Loppujen lopuksi reissusta jäi hieman kaksijakoinen fiilis: kiva keikka, yleisö ja henkilökunta, mutta puitteet eivät olleet esim. sekä bäkkärin että majoituksen puuttuessa parhaat mahdolliset. Mutta eiköhän siitä uusi keikkapaikka saada!