Bilebändin päiväkirja

8.4.2017, Ilona, Seinäjoki

Seinäjoelta käsittääkseni Ilona-yökerhot lähtivät käyntiin ja tässä pioneerikompleksissa onkin The Coveralls rampannut jo useita vuosia. Ja taas mentiin. The Coverallsin kulkine Enterprise oli saanut alleen kesärenkaat, joten tiedossa oli taas pykälää mukavampaa matkantekoa. Kuskiksi valikoitu Jony “Oitti” Vainajainen ja itse keskityin vahtaamaan Ilveksen ja FC Lahden välistä jalkapallo-ottelua, vaikka jossain kohtaa matkaa mobiiliyhteys kavensi nettilähetyksen powerpoint-tyyliseksi.

Matka sujuikin ainakin omalla kohdallani poikkeuksellisen nopeasti ja pian olimmekin Ilonan ovella. Jony ajoi auton sen eteen ensin eri päin kuin normaalisti, mikä aiheutti paniikin kaltaisen tilan ja lopulta auto piti kääntää. Huh, mitä vaarallisen eksoottisia tilanteita! Kamat ramppia pitkin alas, lavalle pystyyn ja soundcheck. Hyvin sujui. Tai melko hyvin. Esim. talon äänentoistojärjestelmässä ei ollut piuhat kiinni valmiiksi ihan tarkoitetusti, mistä esim. yhdessä sen seikan kanssa, että lavansivustan roudaus-/valmistautumisreitillä oli lasipullo paskana, tuli rahtusen sellainen fiilis, että bändin olosuhteet eivät ihan kauheasti kiinnosta. Bäkkärin avainta kysyttäessä sitä ei löytynytkään, koska se oli kadonnut “Ellinooran mukaan” pari viikkoa takaperin. No, juomia kuulemma täytettäisiin lavansivustan jääkaappiin. Jääkaappi oli tyhjänä ovi auki, kun myöhemmin keikalle saavuimme.

Ruokailuhommat onneksi sujuivat hyvin, samoin hotellistuminen. Etkot eivät olleet mitenkään poikkeuksellisen legendaariset ja kohta olimmekin tappaneet aikaa niin, että pääsimme valumaan keikkapaikalle. Aloituksen oli määrä olla jo klo 24-00.15 välisenä aikana, mikä on sangen sopiva. Saavuimme paikalle bäkkärin puutteessa poikkeuksellisen myöhään. Teimme viimeiset tekniset valmistelut (savukoneet päälle, langattomien lähettimiin ladatut patterit sisään jne.) ja ryhdyimme paiskomaan.

Alkukeikka ei varsinaisesti herättänyt suurempaa kiimaa; saimme soitella tyhjähkölle salille. Pikku hiljaa homma kuitenkin lämpeni ja kun kehiin saatiin ensimmäiset esitanssijat, nousujohde alkoi. Paikalle ilmestynyt polttariporukka oli tässä osaltaan avainroolissa ja heidän ehkä rahtusen tavanomaisuudesta poikkeavatkin muuvinsa toivat eittämättä eloa iltaan. Setin lopussa saatiin jo kokea oikein pirtsakkaa yhteislaulutunnelmaa, joten hyvä mielihän keikasta lopulta jäi.

Keikan jälkeen suorin oitis nukkumaan olosuhteidenkin sen äärimmäisen helposti mahdollistaessa. Komppiveljekset sen sijaan esim. perehtyivät Kasken iloihin, mikä olikin heidän kasvoiltaan luettavissa seuraavana aamuna.

 

Nelistään keikalle nelistään! Eiku siis: tänään#Ilona, #Seinäjoki. Tervetuloa!

Henkilön The Coveralls (@the_coveralls) jakama julkaisu