Bilebändin päiväkirja

6.8.2022, London, Jyväskylä

Ralliviikonloppu on Jyväskylän Londonin vuoden kohokohta ja The Coverallsilla on ollut kunnia ottaa monena tällaisena lava haltuun! Tällä kertaa kävikin sitten paskamainen tuuri, sillä tulin keikkaa edeltävästi kipeäksi ja olin siinä kunnossa, että perjantaina reissuun ei pystynyt eikä kannattanut lähteä. Tauti, joka testien mukaan ei ollut korona, näytti kuitenkin hellittävän ja päätimme yrittää toteuttaa lauantain! Rumpalinamme oli vanha tuttu Samu “Armadillo” Honko.

Viimeksi ralleille ajaessa ei ollut ruuhkia tai kiirettä, joten siihen luotin nytkin aikatauluja tehdessäni. Jämsän paikkeilla karu totuus paljastui, kun vauhti väheni mateluksi; ilmeisesti sopivat erikoiskokeet olivat sopivasti kohdallamme. Valitsimme vähän kiertoreittiä, tilasimme keikkaruokailun safkat etukäteen ja lopulta olimme kuin olimmekin Jyväskylässä niin, että selvisimme ilman isompia huolia. Valmiiksi tilattu ruoka maittoi ja ehdimme aivan sopivasti pääkallonpaikalle roudaamaan.

Valmistelut saimme suoritettua ajallamme, autolle löytyi parkkipaikka onneksi mukavan läheltä ja hotellillakin ehti vetää hetken henkeä ennen keikkaa. Tupa oli täynnä ja meno hyvä! Äänikin kulki sairastelusta huolimatta yllättävän hyvin koko keikan. Tosin välillä tuntui että humalainen yleisö meinasi jo väsähtää, mutta saimme kuitenkin meiningin potkimaan loppuun asti. Kiitos! Painuin itse luonnollisesti jo pelkän tautini takia nukkumaan samoin tein ja tällä kertaa komppiryhmäkään ei ollut riehunut aivan aamuun asti.

Tuntui oudolta kasata kamppeet jo toisena päivänä ja lähteä kotimatkalle, mutta tällä kertaa oli hyvä, että edes toinen keikka saatiin vedettyä. Hyvä!

-Vili