Bilebändin päiväkirja

5.6.2016, London, Jyväskylä

Vasta olimme Vaasan Wild-baarista toipuneet kun koitti jo uusi uljas keikkareissu. Suuntana oli tällä kertaa vanhaakin vanhempi tuttu Jyväskylän London. Matkaan startattiin perinteisin menoin Tesoman kamainsäilytysreenikseltä. Huomionarvoisin seikka lienee se, että Joni “Jouni-vainaa” Oittinen oli saanut uuden auton moottorivaivaisen CAIItsun tilalle. Voi voi / hyvä hyvä. Ajokeli suosi ja perillä oltiin jokseenkin ajallaan. Suuntasimme ensi töiksemme syömään tuttuun American Dineriin todetaksemme, että itsenäisyyspäivän aaton aikataulu noudattelee normaalia pyhäpäivää käsillä olleen arkipäivän sijaan. Onneksemme keittiö oli vielä 10 minuuttia auki ja ehdimme suorittaa tilaukset. Naamariin livahti tietysti burgeria, tuota ammattiartistin perusemmettä. Mitäs muuta muga(be), Robert?

Ravintolapäällikkö Jeremias otti Londonilla troikan vastaan ja kamat pystyttyivät ilman sen kummempia kommervenkkejä. Vili oli laatinut erinomaisen täsmällisen aikataulun, joten saatuamme tsekattua itsemme Cumulukseen ei ajantappohuolia syntynyt. Toki ehdimme fiilistellä Vilin viimeiseltä London-keikkareissusta (23.-24.9.) koostettua ihanvitunsuperhauskaa keikkavideota. Kannattaa käydä katsomassa mikäli kaikki muut videot Youtubesta on jo nähty ja maailma on synkkä ja elämä ei ole elämisen arvoista.

Keikkapaikalle päästyämme saimme todistaa ennennäkemättömän hiljaista ravintolaa. Toki viikonpäivä oli maanantai, mutta silti, pikkujoulusesongin ollessa kiivaimmillaan, odotimme hieman pirteämpää osallistujamäärää. Vaan soittohan soi vaikka ketään ei kiinnostaisi. Siispä intronauha käyntiin ja lavalle. Ja niinhän siinä taas kävi, että jostain kummasta sitä tanssitaitoista joulujuhlakansaa vaan löytyi ja loppua kohden bileet oli aivan kuten ennenkin. Jos en vielä ole kehunut, niin Jyväskylä on kyllä aivan hyvä kylä!

Jatkot pidettiin yhden kaljan mittaisina, joten aamulla päästiin ns. ihmisten ajoissa liikkeelle ja kamain nouto Londonilta onnistui moitteitta. Joni polki Enterpriseä kuin Caitsu-vainaata konsanaan ja Tammerkaupunki kohdattiin joulukuisen ilta-auringon viime säteiden luomassa kajossa. Hyvä Jyväshyvä – olette loistava – paikka on teidän! Kiitos!