Bilebändin päiväkirja

23.11.2013, London, Jyväskylä

Jyväskylään starttailtiin, niin kuin kaikki muutkin kovat tamperelaismuusikot, Jack The Rooster-baarin pihasta, ja tietysti seitinohuessa kankkusessa. Edeltävä ilta oli tampattu firmakisoissa Härmälässä ja Jony “Jömpylänpömpylä” Oittinen oli ennättänyt sieltä vielä Aerosmith-coverkeikalle em. ravintolaan. Vince. Sammye. Jony. Hatanpää. Hyvin ne veti, en mä sitä sano!

Kankkusvapaa Viljo ajoi ja Joni otti lonkeroa. Päivä oli kuulas ja minä hyvinvoiva. Kummallista on se, että mitä useammin Jyväskylässä käydään, sitä vaikeampi sen keskustaan on ajaa. Ja jos sen keskustaan ei halua, niin sinne varmasti päätyy. Amatöörit.

Perillä oltiin kuitenkin hyvissä ajoin ja meitä vastaanottamassa oli tuttuun tapaan luonnikas London-mies Jeremias, joka latasi heti kättelyssä pöytään 3 lonkerolimeä. Paikassa oli alkamassa JJK:n divarijuhlat, joten pystytimme ripeästi ja painelimme Cumulukseen ottamaan huoneet, jonka jälkeen painelimme bändiruokailemaan. Pelkkää painelua tämäkin touhu. Gringos Locos-ravintola oli Gringos Locos-ravintola ja sillä selvä.

The Coveralls-videoistakin tuttu veljeni Aarne “Pöörne” Tuomainen oli koulutuspäissään muuttanut Jyväskylään ja painelinkin syömingin jälkeen tekemään tupatarkastusta. Kaksionsa oli viihtyisä. Myös Vili teki perästä seuraa Jompan jäädessä hotellille puhaltamaan itsestään Aerosmithiä ulos.

Keikan alkua lykättiin, MUTTA VAIN HIEMAN. Hilpein huomio viimeajoilta on ehdottomasti se, että kun täysillä jytkäävän tanssituuban perään heittää marssifanfaarihenkisen The Coveralss-intronauhan, alkaa osa porukasta vaistomaisesti tanssia, mikä meitä tyttöjä sitten naurattaa niin maan perusteellisesti. Pitäkää varanne, teitä tarkkaillaan!

Soitto sujui, yleisö tykkäsi ja me viihdyimme. Dokumenttia seuraa varmasti jälkijunassa, sillä konserttia kuvattiin kahden kameran voimin, ja tulipahan ääntäkin tallennettua oikein mikserin kautta läppäriin, jonka akku tosin simahti harmillisesti keikan puolessa välissä. Mutta vilpittömän hauskaa oli senkin edestä, sen takaan, en kiistä, EI KIILLÄ.

Kollektiivista jatkotoimintaa (Jutilaa Youtubesta) ei tällä kertaa koettu ja uni maittoi. Iltapäivä oli kuulas, me reippaita ja ensi kertaan, HEI HEI!