Bilebändin päiväkirja

5.12.2011, Monttu, Pori

Sainpa siinä kaupat klousattua ja spärdärit kelloteltua. Oli aika siirtyä päivätyöni parista jännittävän kaksoiselämäni varjopuolen puuhiin. Voimakolmikkomme The Coveralls oli suuntaamassa pahamaineisen Porin kaupungin sydämeen. Öinen tehtävämme oli piiskata Montun yleisöä rock-musiikilla. Saavuimme Anton kanssa tavoillamme Viljo Rantasen Tesoman residenssille. Kamat olivatkin viikonlopun jäljiltä jo autossa. Palelleet olivat parat. Marammarat.

Enterprisen ympäriltä raavittiin syväjäät poies ja matka saattoi alkaa. Mansen Mensan jäsenet kun ovat liikkeellä, niin jutut huitelevat sfäärejä. En aio niitä tässä toistaa. Näppäimistöstäni löytyvät aakkoset ja muut merkit eivät pysty muodostamaan tilannetta kuvaavia sanoja. Uskokaa. Pois.

Bjöörnepori oli ennallaan, tuo vanha kelvoton. Syntiseen syleilyynsä oli se meidät ottava. Senators. Roinat pystyyn Montussa ja syömään. Eiku. Monttu tyhjäks hostellissa ja syömään. Eiku. Montturossossa nakit ja muusit. EIKÄKU. Montussa kamat pystyyn ja Rossoon syömään. Itse söin 300g:n edestä kuollutta märehtijjää. Vilsso veteli kalasen ja Ansso n. 15 olutta. Porin nuoriso ja “nuoriso” esitteli ajotaitojaan. Kauppatorilla oli käynnissä vuotuinen ensilumesta iloitsevien Indianapolis 500000. Ei voi muuta sanoo, ku et “hianoste se pemppa liiras!”. Kaimmääki sit ku ajokortin ajan. Seovvarma!

Kellot löi keikkaa. Kirosin haikkaa. Ei voi mittee. Suutarin äitellä ei oo hattua. Onneksi teippi ja hakaneula, nuo alkuaineista voimallisimmat, riittivät korjaamaan petturuuttaan huutavan synteettisen symbaalikaksikkoni “jaa niitä on kaks”. Kaksi oli kuitenkin settejä. Suoriuduimme suoritteistamme hiussuortuvat suorina. Vilsso oli liian hidas ja meikä liian noppee. Itselle ihan tuttua. En onneksi kuitenkaan ole kaikissa asioissa liian ehtiväinen. Esimerkiksi en vieläkään ole pelannut Super Mario Bros. -tietokonepeliä loppuun asti. Siinä hommassa palaa loppuun. Pojat joivat alkoholijuomia. Minä en ole juonut tippaakaan Tampereen Glorian keikkojen jälkeen. Olisi kuulemma suotavaa, jos joisin. Sitä en kuitenkaan aio tehdä. Mieluummin haravoin hiekkaa zen-puutarhassani.

Porista tultiin takaisin vasta seuraavana päivänä. Sitä ennen piti vielä hoitaa yksi yksityistilaisuus alta. Mukavat kekkerit nekin!