Bilebändin päiväkirja

30.6.-1.7.2017, Ilona, Tampere

Vaikka tapahtumapaikkana oli kotikaupunki, viikonlopun ohjelma oli työllistävämmästä päästä Coveralls-historiassa. Ilona-keikkakaksikon lisäksi nimittäin lauantaina oli luvassa myös yksi hääkeikka ja kaiken kukkuraksi allekirjoittanut käväisi vielä perjantaina soittamassa All Rise -yhtyeensä kanssa soittamassa heviä ennen Ilonan cover-vetoa. Viikonlopun ohjelman vuoksi olimmekin perjantaina aikaisin liikkellä ja olimme jo aamupäivällä treenikämpällä nostelemassa parinkin keikan romuja Jompan peräkärryn kyytiin. Siitä karautimme ensin Ilonaan, missä paitsi valmistelimme illan keikan, söimme myös maittavan lounaan. Ilonasta siirryimme suoraan seuraavan päivän hääpaikalle suorittamaan toisen valmistelun. Onneksi meikäläiseltä löytyi käyttöön toiset sähkörummut ja saimme mukaan myös kielisoittimille toiset etuasteet niin, että keikkojen välillä roudattava laitteisto jäi onneksi minimiin.

Hevikeikkamme loppui O’Hara’s -anniskeluravintolassa jo ennen yhtätoista, joten ehdin vielä tsekata pari biisiä Leaflet-yhtyeen musisointia. Sitten kaarsin Ilonaa kohti mukanani muuan bassotaiteilija Tuomainen. Ilonassa oli melko lailla hiljaista, mitä kävi päivittelemässä myös jo päivällä tapaamamme, varsinkin Jonylle tutun Vince & Olli -kaksikon Olli. Herrat kun vetävät viikonloppuisin akustista bilesettiä Ilonan puolella. Aloitimme oman kattauksemme pyydetysti varttia vailla yksi. Alkusetti oli pikemminkin mallia “leppoisa” kuin “kiimainen”, mutta pikku hiljaa väkeä hiipi Ilonaan lisää ja jo setin puolivälissä meininki alkoi yltyä. Itseltä meinasi kunto loppua setin jälkipuoliskolla, mutta maaliin asti päästiin ja kotisänky kutsui suhteellisen nopeasti lopetuksen jälkeen.

Lauantaina tapasimme iltapäivällä Ilonassa pikatsekin ja ruokailun merkeissä. Antto vaikutti hieman krapulaiselta, mies oli taas kerran nukkunut toinen silmä auki. Soundi oli suuremmitta kommervenkeittä kohdallaan, soitimme kuitenkin varmuuden vuoksi kerran läpi uutukaisen rallimme, Rannalle-merkkiteoksen. Se oli saanut esikoiskäsittelynsä edellisillan keikalla ja se oli määrä vetää lauantainakin – kahteen kertaan. Tämän jälkeen söimme hyvällä halulla ja siirryimme viettämään vapaa-aikaa ihan kolmisin. Saimme nimittäin houkuteltua myös Jony “Hyvä Kerho!” Oittisen futiskatsomoon! Todistimme Ilveksen ja KuPSin välistä ottelua anniskelualueelta (ja toimestani vähän katsomostakin), minkä jälkeen suuntasimme hääkeikalle. Yksityiskeikoista ei ole tapana ihmeemmin raportoida, joten tälläkin kertaa todetaan vain: hyvin meni!

Olimme takaisin Ilonalla hyvissä ajoin. Lisäväriä keikkaan toivat bäkkärillä morjestaneet Robert, joka tuli ottamaan keikasta kuvia, sekä Sammye-Sami, joka tullaan näkemään myöhemmin Anton tuuraajana The Coverallsissa. Aloitimme tälläkin kertaa vasta varttia vailla yksi ja varsinainen lähtökohta ei ollut kovin energinen: olimme kaikki melko lailla väsyneitä ja pelkäsin vähän, miten ääneni kestää vielä illan toisen keikan, kun edellisiltanakin tarpeeksi oli tullut meltottua.

Toisin kuin perjantaina, väkeä oli heti aloittaessamme paikalla hemmetin hyvin. Tästähän saatiin hyvä ja piristävä draivi päälle oitis, ja kohta meininki olikin kuin suuremmallakin keikalla! Yleisö piti ääntä ja eli mukana, mikä maistui. Yksi ei-niin-innostunut neito jaksoi kyllä parin biisin jälkeen eturivissä huutaa, että “soittakaa edes yks sellanen biisi, jonka itse haluaisitte soittaa”. Koitin siinä ohimennen valaista häntä siitä, että me nyt vain satumme soittamaan näitä kappaleita ihan mielellämme. Sitten neito häipyi. On sitä varmaan huonompiakin syitä sydämistyä!

Uusi biisimme Rannalla otettiin hyvin vastaan. Vanhatkin toimivat. Encoreakin huhuttiin, joten paiskoimme vielä vanhan kunnon Tapsan eetteriin. Keikan jälkeen olimme puhki. Painuin ensimmäisenä kotiin, eivätkä muutkaan mielettömän kauan olleet kreisibailanneet. Tosin ajokuntoa ei Oittiselta sunnuntain roudailuihin löytynyt. Maanantainakin vielä roudasimme. Ei ollut helppo reitti.

Hieno viikonloppu, kiitos osallisille!

Keikan jälkeen - on poutasää ja mää