Bilebändin päiväkirja

30.4.2016, Alvariini, Alajärvi

Tällä kertaa The Coverallsin monesti työn (jos tätä nyt sellaiseksi voi sanoa) täyteinen vappuaatto valikoitui vietettäväksi Alajärvellä, missä orkesterimme ennen ei ollutkaan vieraillut. Uutuuden viehätystä! Kuskivaihteen päälle saanut Antto ajeli jo edellisillan jäljiltä valmiiksi pakatun kuljettimemme Pohjanmaalle mukavassa kevätsäässä. Matkalla testattiin Harrin grilli Alavudella. Periltä löytyi hotelli Alvariini, jonka lavalle mahduimme hyvin Vilin parin vuoden takaisten päivätyöreissumuistikuvien vastaisesti. Miinuksena oli tällä(kin) keikalla se, että savua valojen esiinsaamiseksi ei saanut käyttää, mutta toki pärjäämme ilmankin. Soundi oli hyvä ja ruokaakin saatiin, joten valmistelutyyppisten asioiden suhteen kaikki oli mallillaan.

Sitten otimme hotellihuoneen haltuun, kaivoin laukkuni kätköistä skumpan (ei ollut malliltaan “pinkinhajuista”) ja skoolasimme muovimukeista työväen juhlalle! Tästä eteenpäin luvassa oli tavanomaista hassuttelua mm. sekoilevan coverbändin videoiden parissa, kunnes tuli soitannan aika. Tähän asti yleisöpolitiikka tuntui valitettavan tutulta monesta keikkapaikasta: väki tulee baareihin todellakin myöhään! Saimme kuitenkin heti startiksi houkuteltua väkeä soittopuolelle ja koitimme pistää parastamme onnistuen jopa vähintäänkin hyvin. Meininki nousi loppua kohti ja hyvän vastaanoton saivat yhtä lailla Nylon Beat ja Stratovarius kuin myös The Offspringkin. Todistimme vielä pontevaa yhteislaulua ja -tanssiakin, joten lopulta ilta oli oikein onnistunut. Kiitos, Alajärvi!

Keskustelimme vielä tovin henkeviä musiikki- ja bänditoiminnan tiimoilta, kunnes uni tuli. Hyvä, että aivan aamuun ei keskustelu venynyt, sillä herätys tuli kaikille jo kymmeneltä, kun illalla ei ollut käynyt ilmi se, että lavan pitää olla tyhjänä hyvissä ajoin. Niinpä nousimme, roudasimme ja lähdimme kotia kohti. Vappupäivän ilma oli, jos sana on vapaa, “horkkane”.

 Skumpat

Ansso