Bilebändin päiväkirja

30.4.2013, Ilona, Seinäjoki

Pelottavan pitkän tauon jälkeen tuttu Enterprise karautti matkaan kohti lähes yhtä tuttua Seinäjoen Ilonaa. Vappuaatto. Kyydissä joukko apinoita, joskin tällä kertaa kattaus oli jälleen tavallistakin hämmentävämpi: allekirjoittanut, Armis ja Timo. Kaakkolammen Timba, herra isä sentään. Kyseessähän siis on alkuperäinen The Coveralls -basisti, jonka kanssa viimeksi vietetystä yhteissoittohetkestä oli jo kulunut hyvä tovi. Tai viisi vuotta, sillä mies käväisi basson varressa aikaan The Coverallsin viisivuotisjuhlakeikalla. Tänä keväänä tulikin kymmenen vuotta ensimmäisestä keikasta, joten sikäli passeliin aikaan Timo saapui tuuraamaan Anssoa.

Soundcheck onnistui tälläkin porukalla hyvin ja soundillisesti haastava areena huomioiden onnistuimme äänentoistopoliittisestikin. Pysyimme myös aikataulussa ja lava näytti kivalta, joten kaikki oli kunnossa. Timo kasvissöi. Meinasin itse ottaa salaattia ja vettä, mutta Armis vakuutti purilaisen ja oluen maistuvan. Ja sitten kun maistoin huurteistani, tajusin kyseisen Juudaksen juovan itse vettä. Sikamaista!

Bäkkärillä tajusimme mahtavan mahdollisuuden ujuttaa klassikoita Timon neitseelliseen henkiseen maaperään. Ja niin viuhuivat Taistelu-Jaskat eetteriin. Aika kului kuin siivilä ja pian (normaalisti kello 01 siis) pääsimmekin aloittamaan show’mme. Timo istui bändiin vuosien jälkeenkin kuin hanska ja niin tuntui toimivan myös vakituisempi kaksikkommekin. Painoimme tutun kattauksen hittejä kehiin ja yleisökin tuntui diggailevan. Kirkasotsaisen minäni fiilis oli oikein mainio, kyynisempi minäni välillä mietti, miksei väkeä ole vieläkin enemmän ja vieläkin mukanaolevammin. Hemmetin hauskaa oli kuitenkin ja lopetimme tietoisesti ilman encorea, sillä ainoa reenikertamme ei välttämättä tarjonnut mahdollisuuksia kovin laajaan ylimääräisnumerorepertuaariin.

Palasin keikan jälkeen hakemaan lavalta jotakin sinne unohtunutta. Rednex soi. Tanssilattia oli täysi. Maailmasta löytyy vielä epäkohtia. 

Pidimme hyvin rauhalliset afterski-bileet ja ryömimme nukkumaan meille osoitettuun kabinettisoppeen. Kaikki meni kivasti, kiitos osallistujille!