Bilebändin päiväkirja

30.5.2018, London, Jyväskylä

Vappu oli kuljettanut meitä viime vuosina mm. Hämeenlinnaan ja Alajärvelle. Sitä edellinen vappuhupimme olikin ollut Jyväskylän London – ja nyt olimme saman kuvion äärellä! Tapasimme aluksi Tampereen Epilässä Astral Studiolla, missä viimeistelimme tulevan kesäbiisimme (huhhuh on!) miksauksen miksaajaguru Ansso Tuonaisen johdolla eli kaapelilla. Hyvä tuli! Sitten ajoimmekin treenikämpille, missä puuhailu jatkui: mahdollisia tulevaisuuden hankintoja varten vertailimme All Rise- ja White Flame -bändien taustalakanoita. Ja mietimme videojuttuja. Oli siinä touhua kerrakseen. Pakkasimme myös auton ja lähdimme ajamaan Jyväskylään rallikuski Jony Oittisen ohjastamina.

Perillä kävimme syömässä perinteisin proseduurein ja sitten suuntasimme Londoniin laittamaan kamat ojennukseen. Hauskinta oli se, että ravintolapäällikkö-Jeremias kertoi katsoneensa jo pari kertaa uusimman reissuvideomme. Huvitti ja hävetti samaan aikaan. Saimme soundit kuntoon ja otimme hotellin haltuun. Jony tosin vain poikkesi hotellilla, koska hän lähti urheasti laittamaan lavaamme vappukuntoon, minkä oli saanut päähänsä jo reilusti aiemmin. Ei siis vappukuntoa, vaan lavakoristeluidean. Anton kanssa taas yritimme hotellilla lähinnä laittaa vappukuntoa päähämme ja se ehkä onnistuikin.

Aloitimme soitannan varttia vailla yksi ja huomasin nopeasti, että olen melko kelvoton musikantti ja Paskapotpurinkin kämmensin huolella, vaikka olin sitä päivällä treenannut olan takaa. Noh, meininkin Lontoossa oli hyvä ja laulua sekä tanssia oli ilmassa. Encorekin vedettiin. Kaikin puolin mukavaa. Lisäksi Jeremias toimitti meille kuohuvaa lavalle, mitä nautimmekin enemmän tai vähemmän maagis-maanisesti. No huhhuh! Itse meninkin sen jälkeen nukkumaan, pojat fiilistelivät sitä, miltä tuntu olla baarissa viiteen asti. Huhhuh.

Aamulla olimme vaisuja. Kiitos!

-Vili