Bilebändin päiväkirja

3.12.2022, Bar M’Uki, Uusikaupunki

Vammalan Seken kellaridiskon mystinen tenhovoima tuntui vielä hieman kupolissa, kun aamu kutsui laittamaan kamppeita kasaan ennen puoliltapäivin edellisillan keikkamestassamme tapahtuvaa yksityistilaisuutta. Saimme kuitenkin kamat autoon ja allekirjoittaneesta todistetusti ajokuntoisen kuskin, joten lähdimme taittamaan matkaa kohti Uuttakaupunkia. Kiire ei ollut, joten kruisailimme rauhassa Kiikan ja Keikyän maisemien läpi kohti Huittista.

Matkalla oli nälkä ja koska itse en voinut kysellä ajaessani paikallisilta vinkkejä, pysähdyimme lopulta kebabille Eurassa. Syster-ravintolan antimia ei voinut pitää erityisen onnistuneina, mutta saimme kupumme täyteen ja jatkoimme Satakunnasta Varsinais-Suomen puolelle.

M’Uki-baarissa suorastaan pelästyttiin aikaista saapumistamme, eihän baari ollut vielä edes auki. Vastaanotto oli kuitenkin mitä ystävällisin ja pääsimme todella kaikessa rauhassa pikku hiljaa tuomaan kamamme sisälle ja laittamaan ne soittokuntoon. Pääasiassa ongelmitta, kunhan edellisen esiintyjän patterin taakse kätkemät piuhat talon äänijärjestelmään löytyivät…

Tsekkihommien jälkeen otimme haltuun romanttisen kolmen hengen hotellihuoneemme ja yhtyetoverini kävivät lepuutusasentoihin. Itse lähdin jälleen kävelylenkille ja ihmettelin esimerkiksi tähän asti missaamani Myllymäen tuulimyllypuistoa!

Ruokailumme tapahtui myös hotellille ja elimme herroiksi pihvien ja punaviinin parissa. Rockelämän glamour valui suoniimme ja elinvoima nosti päätään!

Keikkapaikalle kävelimme kilsan verran. Perillä huomasimme myös aiemmin puhutun konkretisoituvan: hotellillamme oli megapikkujoulut Teflon Brothersin tähdittämänä ja kollegabändimme Remix veti Havun lavalla. Kun aloimme soittaa, yleisöä oli melko vähän. Saimme kuitenkin hyvän meiningin päälle ja paikalla olleet myös selvästi siihen mukaan! Hyvä me!

Väkeä valui kuitenkin koko ajan sisään, varsinkin settien välisen tauon aikana, ja lopulta olimmekin keskellä sangen hienoa The Coveralls -keikkaa, jonka tärkeänä tekijänä oli myös hieno ja äänekäs yleisö. Jee! Tapsa vielä encorena kehiin ja hyvillä mielin pari kaljaa nassuun ja kamat nippuun seuraavaa päivää varten. Oikein hyvä!

Sunnuntaina raahauduimme paikalle, pakkasimme loput kamat ja ajelimme rauhakseen Tampereelle.

Hyvä reissu! Kiitos aina ystävällinen M’Uki ja Uusikaupunki!

– Vili