Bilebändin päiväkirja

29.4.2016, Vuorihotelli, Sastamala

Sangen paljon oli vettä virrannut Myllyvuolteessa sitten sen, kun viimeksi The Coveralls oli soitellut Vuorihotelliksi muuttuneessa Ellivuoressa. Tasan viisi vuotta aikaisemmin niin ikään 29.4.2011 olimme olleet liikkeellä samoissa merkeissä eli Vammalan Lentopallon mitali-/kaudenpäätösjuhlassa. Tuolloinkin väri oli hopeinen tämän kevään tapaan. Nyt oli kuitenkin vuosien saatossa muuttunut niin joukkue, bändi kuin mestakin, joten oli uusinnan aika.

Teknillis-logistisista kommervenkeistä ei juuri jäänyt kummempaa kerrottavaa. Soundcheckissä koitimme tapailla yhtä uutta viisua, mutta oman suoritukseni huomatessani oli helppo todeta, että vielä ei ole tämän biisin aika. Lisää treeniä, sano. Olimme sovitusti valmiita juuri ennen juhlakansan saapumista ja saimme lavalle pystyyn myös uutukaiset (joskin visuaaliselta anniltaan lähes tyystin entisten kaltaiset) bannerit. Nelisen vuotta sitten hankitut ensi-roll-upit tulivat nimittäin viimein tiensä päähän. Ainakin toisen yksilönsä osalta.

Odottelua oli luvassa, mutta se ei meitä haitannut: futista tuli “telkkarista” ja pääsimme nauttimaan juhlaväen seassa toki myös tarjoiluista, joita lapoimme tunnetun hyvällä The Coveralls -ruokahalulla. Muut kuin kuski-Ansso nauttivat myös hanavirvokkeiden voimaannuttavasta hengestä. Tilaisuuden ohjelmassa oli myös esim. pelipaitahuutokauppa sekä muualle siirtyvien / lopettavien pelaajien hyvästit. Todella juhlallista ja haikeaakin fiilistä, siis, varsinkin kapteeni Antti Eskon osalta.

Haikeudet reivattiin kuitenkin taka-alalle kympin jälkeen, kun rynnimme lavalle ja starttasimme settimme. Osa väestähän, ne vähemmän bilehenkiset, oli poistunut paikalta jo tässä vaiheessa, mutta pikku hiljaa aikaan saatiin koko ajan kasvava keikkatunnelma. Tauko pidettiin järkevän lyhyenä ja toisen setin kallistuessa kohti loppuuaan fiilis oli jo katossa molemmilla puolilla lavaa. Kiitos! Encoren jälkeen pistettiin kamat kasaan ja suunnattiin kohti kotia, sillä seuraavana päivänä oli luvassa ajelua Alajärvelle.

Toivottavasti seuraavalla VaLePa-keikalla ollaan taas kirkkaimman mitalin merkeissä!

Maila haussa