Bilebändin päiväkirja

29.4.2012, Vammalan tori, Sastamala

Huikeiden ja ennekuulumattoman tasaisten finaalivaiheiden jälkeen Sastamalan urheiluylpeys, Vammalan Lentopallo taisteli ensimmäistä kertaa itselleen lentopallon SM-kultamitalit. Sehän oli juhlan paikka.

Toki Ralls-seuruettamme varoitettiin mahdollisuudesta jo muutamaa päivää aiemmin, mutta lopulta koko keikan toteutumista saatiin jännätä edeltävään iltaan asti. Pelin ratkettua myöhäisillasta The Coveralls kokoontuikin vielä neuvonpitoon, jossa seuraavan päivän show’ta valmisteltiin tyyliin “pojat rämpyttää ja Vorssi koputtelee pöydänkulmaa”.

Ajelimme Vammalan torille ja olimme kerrankin oikein hyvissä ajoin. Ville käytti ajan tehokkaasti hyväkseen esim. jäätelön ja munkin parissa. Ja mikäs siinä. Aurinkoinen kevätilma oli mannaa riutuneelle muusikonkeholle (ja -sielullekin, mikäli sellaisia vielä omistamme). Kasasimme rojumme rekanlavalle. Äänentoisto tuli paikalle erikseen, mikä helpotti hommiamme. Kivalta kuulosti. Vähän jännittikin. Tulisiko paikalle 100 vai 200 ihmistä?

Ennen kuin juhlakalut hilattiin paikalle kuuden ja puoli seitsemän välissä, alustimme meininkiä kahdella biisillä, joiksi valikoituivat Pitkä kuuma kesä ja uusi Ralls-tulokas Frontside Ollie. Kun Nykäsen Ilkan hehkutusjuonnon jälkeen astuimme lavalle, täytyy sanoa että yleisöstä spiikkiin reagoiva arviolta 2000 (kyllä! kaksi tuhatta!) hengen aikaasaama kohdahdus pisti selkäpiissä kutittelemaan mukavasti. Aurinko paistoi lavalle. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Ruimimme biisit menemään aivan ok-meiningillä ja saimme isot aplodit.

Sitten esiteltiin ansaitusti joukkue taustavoimineen. Kun sällit olivat vielä lavalla, pistimme menemään meille poikkeuksellista ohjelmistoa: Sankarit ja Poika saunoo. Nekin saatiin kahlattua läpi suuremmitta ongelmitta, joten voiton puolella oltiin. Tunnelma oli käsinkosketeltava.

Pelaajat jalkautuivat ihmisten pariin ja lavanedusta näin ollen tyhjeni, mutta emme välittäneet vaan polkaisimme vielä melkoisen biisikimaran ilmoille, jännityksen jälkeen vähän vapautuneemmalla meiningillä. Niinkin vapautuneella, että unohdin Pop-musiikin C-osan aivan täysin…

Hieno tapahtuma! Hienoa VaLePa! Kiitokset torijuhlijoille, toivottavasti ensi vuonna palataan asiaan!