Bilebändin päiväkirja

27.5.2011, Kultajyvä, Forssa

“Morjestapäivää”, totesin Vorssille tavatessamme Tampereen rautatieasemalla. Luvassa oli perinteikkäimmistä ehkä ne perinteikkäimmät keikkapaikat Kultajyvä ja Murina (jos Myllytupaa ei ilmiselvänä lasketa).

Heti Vammalan asemalla sattui viikonlopun suurin uutisoinnin aihe, kun Vili saapui paikalle iloisesti poliisisaattueessa. Oli nimittäin erheestä jäänyt autovero maksamatta. Onnena onnettomuudessa toinen poliiseista (ilmeisesti vanhempi konstaapeli) oli Villen vanha tuttu. Siis klassinen Topi ja Tessu -tilanne, missä vanhat ystävykset, ajokoira ja kettu kohtaavat työn merkeissä, arkkivihollisina. Hippi ja nimismies. Toisen lainvalvojan jo availlessa Leathermäniä rekisterikilven kiilto silmissään saatiin “Topin” kanssa asia soviteltua herrasmiestyyliin ja matka sai jatkua pankkisiirtopisteelle. Ei siinä, rahat rekisterikeskukselle, kamat kyytiin ja nokka kohti Forssaa.

Vaikka Hemmiä tai Vukea ei näkynytkään, oli tunnelma perinteikäs. Kamat nurkkaan, aita pystyyn ja possunleikkeet kuonon alle. “Me otettiinkin nyt sitten kaikki ihan sama ateria.” Hyvää oli taas. Sitten vitsailtiin ja nautittiin oluesta. Oltiin tehty Vilin kanssa diili, että hän ajaa perjantain ja minä lauantain. Jaettu kansanterveys.

Tuntia ennen keikkaa paikalla oli yhtyeen lisäksi yksi ihminen ja hänkin ennalta tuttu. Ei sillä, suur-kiitos paikallaolosta. Mutta vähän valjulta vaikutti. Vaan kummasti kellon ollessa keikka, väkeä oli jostain pelmahtanut ja meininki oli heti aktiivista ja vastaanottavaista. Jostain syystä on perinteenä edellisillä Jyväkeikoilla katkoa bassonkieli tai kaksi. Ja tämäkään kerta ei luonut poikkeusta. Naps vaan “Likaiset legendat”:in aikana ja varabassoa kaulaan. Kiitokset vaan Vorssin Stevie-nimisen basson, keikka saatiin hoideltua loppuun tyylillä ja oikein hyvällä soundillakin. Meininki oli myös loppusetistä jo katossa, niin mikäs taas sen mukavampaa. Ei mikäänkään.

Kamat autoon ja Äetsään, jossa olin majoittuneena Vorssilaan. Veli-Vorssin kanssa katselimme vielä vähän NHL-kiekkoa. Postoni voitti. Hyvä Tampereen Ilves ja Kultajyvä!