Bilebändin päiväkirja

22.2.2013, Bar Tona, Jämsänkoski

Jos joku olisi sanonut minulle puoli vuotta sitten olevani The Coveralls -keikalla kolmisin Armadillo Honkon ja Arto Järvisen kanssa, en olisi välttämättä heti uskonut. Ja niin sitä vain ajeltiin Armadillon kanssa perjantai-iltana Artsia kyytiin hakemaan. Ajoin tosin ensin vahingossa lähes Vorssille asti, kunnes tajusin, että häntä ei ollut tällä kertaa tarkoitus hakea kyytiin.

Jämsänkoski ja sen Bar Tona eivät olleet meille laisinkaan tuttuja entuudestaan, mutta onneksi sain sinne keikan sovittua sopivasti ennen Jyväskylän-vetoa. Majoituspaikaksi olin internetistä kätevästi löytänyt edullisen majatalon Jämsästä. Poikkesimmekin menomatkalla lunastamaan avaimet huoneeseen. Respa oli kiinni, mutta puhelinsoitolla venäläisittäin puhuva nainen lupasi tulla paikalle. Siinä ei ole mitään väärää, mutta ehkä hieman hämmennystä herätti että vastaanottaja pölähti tiskin taa suunsa edessä ns. hammaslääkärimaski, jonka reunoilta näkyi veriroiskeita. Respassa poikkesi myös humalainen mieshenkilö. Saimme avaimet ja huoneessa uskalsimme vihdoin katsoa toisiamme silmiin ja esittää kysymyksen: “mitä ihmettä!?”. Oliko kyseessä piilokamera, Twin Peaks vai delirium tremens. Armis lupas asettaa sänkynsä yöksi oven eteen uskaltaakseen nukkua.

Ajoimme vielä noin kymmenen kilometrin siirtymän Jämsänkoskelle, joka sekin kuntaliitosaikojen myötä on nykyään Jämsää. Asioimme marketissa (minä) ja Alkossa (muut). Armis osti tukevan viskipullon teemalla “on sitten matkapullo, josta voi useammalla reissulla maistaa pikku tuikun”.

Bar Tona löytyi vaistonvaraisesti ja pääsimme roudaamaan. Lava oli hyvä, joskin tanssilattia sen edessä hieman pieni. Vaarana oli siis se, että ellei tanssi-intoa löydy, joudumme tuijottamaan kahden metrin päässä olevaa seinää keikan ajan. Päätimme asettaa äänentoistolaitteiston aivan taaksemme, joten emme tarvinneet edes monitoreja. Kattaus saatiin kokoon ja Artsin iPad-bassolaitekin tuottamaan soveliasta ääntä. Sitten kulutimmekin aikaa ruuan, juoman ja juttujen parissa. Armis lupasi ajaa majoitukselle.

Soittoaika oli mukavasti jo puoli kaksitoista, mikä on oikein ilahduttavaa. Läksimme tutulla Pop-musiikilla liikkelle ja iloksemme saimme heti liikettä tanssilattialle. Huolemme osoittautui siis turhaksi. Itse asiassa saimmekin koko pitkän setin ajan jonkun pidettyä joraamassa, joten saatoimme olla oikein tyytyväisiä ensiesiintymiseemme Jämsässä. Artsi suoriutui tuuraushommastaan sangen mallikkaasti ja nautimmekin tämän kunniaksi vähän olutta. Yhden jälkeen ryhdyimme jo kasaamaan kamoja ja pääsimmekin roudauksen jälkeen mukavasti liikkeelle. Majoituspaikalla juhlistimme vielä onnistunutta vetoa mm. Taistelu-Jaskan innoittamana!