Bilebändin päiväkirja

22.6.2018, Sahan saluuna, Taivassalo

The Coverallsin historiaan ei olekaan aiemmin mahtunut kahta juhannusveto, joten ainakin itse lähdin innokkaana kohti tätä viikonloppua. Semminkin kun mitään juhannusperinteitä itselläni ei ole ylläpidettävänä. Ensimmäiseksi etapiksi osui Sahan saluuna Taivassalossa, joka olikin täysin ennalta tuntematon mesta. Eipä siis muuta kuin Enterprisen nokka kohti rannikkoa!

Ajelin, kuskina kun toimin, lyhintä reittiä lukuunottamatta pientä vahinkokoukkausta. Oli se kiinni tästä vahingosta tai ei, sen verran mutkaista oli matkan taittaminen, että paha olo meinasi autossa tulla. Lopulta saavuimme Taivassaloon ja jatkoimme vielä keskustan ohi kohteenamme olleeseen rantabaariin.

Perillä odotti toimintaamme sangen käypä rekkaperävaunu, ainoa miinus oli tuulinen sää, joka ripotti hieman tippuneita tihkupisaroita myös ns. lavan puolelle. Koitimme asetella sähkölaitteet mahdollisimman kauas lavan reunasta ja MacGyver-Jony teippasi vielä jätesäkkejä sähköliitosten peitoksi. Pärjäsimme ja soundcheck varmisti, että kuuluimme yli pihan, vaikka vähän pelkäsimme äänentoistomme riittävyyttä moiseen ulkoilmatapahtumaan.

Vastaanotto oli oikein ystävällinen ja saimme hyvää pitsaa, maistuvaa juomaa sekä mainion backstage-tilan (jopa vessalla varustettuna)! Illan varjopuolena oli vain ailahtelevainen ilma, joka mitä ymmärrettävimmin myös vaikutti tällaisen kesäpaikan kävijävirtaan aika merkittävästi. Toisin sanoen: paikalla ei ennen keikkaa paljonkaan porukkaa ollut.

Läksimme esittämään kattaustamme puoli kahdeltatoista ja etenimme melko leppoisissa tunnelmissa. Lavalle tarvitsi poikkeuksellisen paljon vaatetta, mutta tarkenimme ja onneksi tihkusadekin oli loppunut. Saimme hyväksyntää ja aplodeja yleisöltä, joten osuutemme taisi olla ihan ok. Loppusetistä vedimme jo yleisöä tanssimaan ja laulamaan ihan kunnollisemminkin, joten loppujen lopuksi menoon pitää ehdottomasti olla vähintäänkin varovaisen tyytyväinen. Encorekin vedettiin. Lisäksi omistajataho kertoi sisällä porukan laulaneen mukana ja joranneen, joten eipä hukkaan mennyt senkään osalta. Kiitos!

Keikan jälkeen yritimme nopsasti laittaa kamat kasaan ja lähteä ajelemaan. Valitsin vähemmän mutkaisen reitin ja olin kotona vain hieman viiden jälkeen. Huhhuh!