Bilebändin päiväkirja

21.6.2019, Virkistyshotelli Yyteri, Pori

Tänä juhannuksena The Coveralls -keikkoja oli vain yksi, mutta tämäkin sopi meille mainiosti. Tuorein hahmomme Tretja oli jo sopinut paljon aiemmin omien juhannusperinteidensä mukaisen Nummirockauksen, joten hätiin saapui aina yhtä loistava alkuperäisjäsenemme Timba Kaakkobumba. Vaaran paikkojakin oli ilmassa, kun Jony oli ollut pari päivää kuumeessa, mutta nyt matkaan saatiin onneksi kuumeettoman oloinen rumpalismies, tosin ymmärrettävän voipunut sellainen.

Vasta keikkaviikolla oli selvinnyt, että vetäisimme sittenkin illan päätähti Arttu Wiskarin kanssa samalla lavalla ja äänentoistolla. Näin ollen matkaan pakattiin poikkeuksellisesti ns. oikea backline: Jonyn akustinen rumpusetti ja meikäläisen kitarakaappi sekä -nuppi. Nyt kun erikoiskamoilla lähdettiin liikenteeseen, otin keikkakitaroiksi mukaan pitkästä aikaa Gibson Les Paulin ja Fender Stratocasterin. Tilaisuus tekee kitaranulkoiluttajan!

Timba vietti juhannusta kotikonnuillaan, joten nappasimme hänet kyytiin Kiikoisten ABC:n pihasta. Siitä painoimme vielä vajaan tunteroisen Yyteriin. Pelipaikka löytyi helposti ja aloitimme tärkeimmästä eli syömisestä. Buffet-ajan loppuessa sitten romut sisään ja kasailemaan. Mahduimme Wiskarin kamppeiden sekaan hyvin ja teimme näppärästi soundcheckin äänentoistofirman ammattiäijien kanssa. Kaikki oli lopulta hienosti, joten ehdimme vielä puolisen tuntia henkäistä ennen keikan alkua.

Bäkkärillä tarjoilut olivat kohdallaan, mistä iso kiitos Virkistyshotelli Yyterille! Oli pakko maistaa punkkuakin. Ja keikanjälkeissämpylät. Mahtavaa. Keikka-aika tuli hyvinkin äkkiä ja odotukset olivat täysin olemattomat: vasta keikka näyttäisi, mitä se toisi tullessaan.

Aloittelimme soitannan tutusti Pop-musiikilla ja heti kärkeen huomasimme tunnelman olevan vielä leppoisahko, mutta erittäin positiivinen! Muutama suunnannäyttäjä lähti jo lavan eteen bailaamaan ja istumapaikkaväkikin diggaili ja antoi aplodeja. Hyvä startti! Nousujohteisuus oli aivansana tälläkin keikalla ja ensimmäisen setin loppupuolella alkoi olla jo urheilujuhlan tuntua ilmassa. Niinpä porukalle kelpasi antaa tankkaustauko.

Aloitimme ajallamme 15 minuutin tauon jälkeen ja tunnelma oli jo kiihtynyt kohti autenttista juhannusaattoa. Iloksemme varsinainen känniurpoilu loisti kuitenkin poissaolollaan, mutta tunnelma oli kyllä mainio ja ihmiset hyvällä tuulella. Näin sen olla pitää! Kun vielä ajo-olosuhteet olivat muutenkin viimeisen päälle, kelpasi soittaa rokkia. Toinen setti sen kuin kiihdytti yhteislaulua, tanssia ja hyvää meininkiä ja loppu-Tuhkimossa porukka hoilasi jo täyttä kurkkua ja soittajien suut olivat messingillä hyvästä syystä. Encore jäi vetämättä, että Wiskarin heppulit pääsivät kasaamaan taiteilijalle lavan valmiiksi, mutta sekään ei haitannut. Aivan loistava keikka, suuri kiitos yleisölle ja hotellille!

Timba väsähti nopeimmin, mutta Jonyn kanssa tsekkasimme Wiskarin setin. Sitten unta palloon.

Kiitos!

-Vili