Bilebändin päiväkirja

18.3.2017, Ilona, Kuopio

Vuoden ensimmäiselle Savon matkalle starttailtiin keväisissä tunnelmissa. Itse olin kotiutunut reissuiltani ja remmissä taas pitkästä aikaa, mikä kohotti omaa fiilistä kevätauringon ohella. Joni, tuo pitkien matkojen eksperttikuljettaja, hyppäsi kuskin pukille, koska tahtoi niin ja perille päästiin ennalta uumoiltuun kellonlyömään.

Ilta starttailtiin poikkeuksellisesti ruokailulla, sillä kasailupuuhat ajoittuivat syömisen kannalta turhan lähelle soittoaikaa. Ruoka maistui, kiitos taas King’s Crown. Henkilökohtaisella tasolla tunnelmaa nostatti vielä entisestään ruokailun lomassa seuraamani Ilveksen jatkoaikamaali Ässiä vastaan säälipleijareiden ratkaisupelissä. We are the King(‘)s (Crown)!

Rutiinin puutteesta huolimatta kamat pystyttyivät kohtalaisella varmuudella. Vili viritteli äänitysvermeetkin ja uuden mikserin myötä sekin touhu on helpottunut entisestään: Nyt on mahdollista ajella nauhurille oikein moniraitaa yhden stereosumman ja tilamikin sijaan. HI-FI!

Siirtyessämme hotellilta keikkapaikalle koitti yllättävä näky. Vastapäätä Ilonaa ilmestyneeseen Freetime-yökerhoon oli arviolta n .10 metrin jono Ilonan edustan ollessa lähes täysin autio. Sisätilat, verrattuna entiseen, ammottivat myös tyhjyyttään. Lopunajan ennusmerkitkö? The Coveralls-orkesteri ei moisista hätkähdä, vaan homma viedään läpi kovalla energialla vaikka yleisönä ei olisi kuin heinäsirkkaparvi ja lavalle sataisi tuhkaa ja tulikiveä. Niin kuin fanaattisimmat The Coverallssin palvojat tietävät, yhtye säkenöi kirkkaammin kuin seitsenpäinen saatana!

Keikka käynnistyi ennalta sovittuun aikaan (mikä on aina positiivinen asia), vaikka väkeä ei tosiaan ihan mellakaksi asti ollut. Biisilista koostui pääosin takuuvarmoista The Coveralls-jyristä, mutta biisijärjestys oli sanalla sanoen hassu. Vuosien saatossa jotkut osiot setistä ovat muovautuneet tiettyyn kaavaan ja ehkä jopa piristävienkin muutosten johdosta jouduin pariin kertaan tiirailemaan biisilistaa oikein kunnolla. Saattoipa joku introkin mennä hieman tavallista enemmän sekoillessa, kun ei lähtenytkään se tuttu ja turvallinen laulu. Mikä parasta, keikan loppua kohden oli yleisökin hienosti monistunut ja meininki läheni jo ennalta tuttua Kuopion Ilonaa. Kiitos vaan tanssilattialle!

Terveellisen elämän perikuva Rantanen paineli pian keikan jälkeen maate, kun rytmiryhmä jäi vielä fiilistelemään hyvin mennyttä konserttia. Joni haki vielä Savon yöstä ei minkä tahansa pitsan, vaan parhaan pitsan, joka hotellilla nautittiin virvokkeiden ohessa. Aamu ei ollut se pirtein, “mutta hauskaa”.

Hieno reissu ja onneksi tulee uusia!

Taas mennään! #thecoveralls #kuopio #ilona #party #tonight @anttotuomainen @vilirantanen @jonyoittinen

Henkilön The Coveralls (@the_coveralls) jakama julkaisu