Bilebändin päiväkirja

17.7.2009, Härmän häjy, Seinäjoki

Pakko se on myöntää, että Härmän häjyn muilutushenkisestä atmosfääristä kantautuneet perimätiedot, sekä kotisivujensakin kuvassa esiintyvä puukkoteline saivat meikäpojan vatsatoiminnan abnormaaliin tilaan askeltaessamme Seinäjoen kesäistä Valtionkatua. Takana oli varsin leppoisa automatka Äetsän tukikohdasta Pohjanmaan lakeuksille, jonka aikana mm. kuvasimme ahkeraan road-movie -henkistä videomateriaalia Youtube-kanavallemme. Vehreä maaseutu sai etupenkin pojat huumorituulelle kun Ville piteli kesää silmäluomet ala-asennossa. Noh, vitsit tosiaan loppuivat ainakin hetkeksi kun pelipaikkaa lähestyimme. Ravintolassa oli vielä karaoket täydessä höökissä ja päätimme käydä tutustumassa majoitustiloihimme läheisessä Alma -hotellissa, missä myös oli tarjolla apetta. Cover-leukamme napsahtivat pöydän kulmaan, kun kuulimme, että saatavilla olisi ollut kokonainen menù ala-carte listalta, mitä ajanpuutteen vuoksi emme ehtineet hyödyntämään kuin pääruuallisen verran. Päätimmekin, että jos uudesti Seinäjoelle vielä käsky käy, niin tullaan jo hyvissä ajoin aperitiiveille.

Nam-nam -aterian jälkeen palasimme keikkapaikalle kamain kasaamishengessä. Postimerkin kokoinen esiintymislava sai Mensalaiset aivonystyrämme äärimmilleen viritetyiksi ja saimme kuin saimmekin itsemme ja äänentoistomme lavalle sovitelluksi. (Pakettimme kompaktius jaksaa vaan aina yllättää. On tää vaan niin turkasen helppoa!) Soundchekin tehokkuus veti vertoja Kiinan kulttuurivallankumoukselle ja homma saatiin kuosiin erittäin vähillä häiriötekijöillä asiakaskuntaa kohtaan, joka vaikutti mainettaan huomattavasti vieraanvaraisemmalta. Turhaa oli tärinämme siis. Tästä vetäydyimme vielä hetkesi Alma-hotellin uumeniin sukimaan sulkiamme ja valmistautumaan illan koitokseen.

Klo 23.30 keikka rävähti käyntiin tuttuun tapaan All The Small Thingssillä, jota seurasi ajankohtaan sopiva pyöräilyaiheinen Ajetaan Me Tandemilla. (Ranskan ympäriajot 4.-26.7.09, jota muuten ajetaan Ranskan lisäksi Espanjassa, Andorrassa, Sveitsissä sekä Italiassa.) Lavan eteen alettiin jo kolmannen biisin aikana saamaan mukavasti aktiivista jalkaa ja vauhti kiihtyi. Pöydissä istuvatkin osoittivat varauksetonta mielenkiintoa ja antoivatkin raikuvia suosionosoituksia istuimiltaan käsin. R.A.K.A.S -teoksen jälkeen huudettu encore Ei Tippa Tapa sai aikaan ekstaattisen hurmoksen ja keikkasta jäi Beelzebupillisen mahtava fiilinki! Kiitoksensa ansaitsee aktiivinen tanssikansa ja lämminhenkinen asiakaskunta! Kamat oli määrä hakea seuraavana aamuna, joten vedon jälkeen oli mukava istahtaa pöytään ja nauttia virvokkeita. Plektrat lähti itseltä ja Vililtä jakoon ja taidettiinpa siinä parit nimmaritkin jakaa. Salvador Dali -meno. Bakkanaaleja jatkettiin vielä grillillä, josta väsynyt, mutta onnellisuutta tihkuva trio vetäytyi vällyjen väliin.

Aamulla ihasteltiin Seinäjoen keskustaa, testauteltiin ajokuntoa, juotiin limsaa, osteltiin herneitä ja roudattiin soittopelejä. Häjyn terassilta kantautui vielä aidon ystävälliset hyvästit ja toivoteltiin tervetulleiksi uudemmankin kerran. Itse ainakin uhraan keikkajumalille lahjuksia, jotta näin tulisi tapahtumaan.

Elokuun alkuun kaavaillun Hämeenkosken keikan siirymisestä johtuen seuraavaksi tanssitaankin taas Äetsässä. Ja missäpä muuallakaan kuin Pub Myllytuvan, eli tuttavallisemmin Kökkö-baarin pihassa järjestetyssä, jo legendaarisessa KÖKKÖ-OPEN-AIR -tapahtumassa 7.8.. Ja jos ei bändi kiinnosta, niin löytyy sieltä mm. “haka-Antti”, sekä Toton, eli totalisaattoripelin etäpelausmahdollisuus. (TotoTv-ravit 7.8. Jokimaalla klo 18.30)