Bilebändin päiväkirja

16.11.2013, Ilona, Joensuu

Joensuu on kaukana. Joensuu on todella kaukana. Jony ajoi meidät sinne niin, että lähtiessä oli päivä ja saapuessa oli ilta. Saimme ajomatkasta tarpeeksemme, vaikka viihdykkeitä käytettiin hassunhauskoista vitseistä koirakirjoihin. Kesärenkailevaa seuruetta hirvitti myös o,5 celsiusasteeseen tipahtanut lämpötila ja kiiltelevä tienpinta.

Joensuu sukelsi lopulta esiin synkkien metsätaipaleiden takaa. Pääsimme tutustumaan uuteen Ilonaan. Puitteet olivat mainiot ja paikan äänentoistolaitteisto soi erittäin komeasti. Kuulostimme erittäin rokilta. Lisäksi sain korkata keikkakäyttöön uuden Flying V -kitarani, mikä nosti mielialaani entisestään. Jony taas oli sijoittanut sähkörummustomme parantamiseksi pariin uuteen symbaalipadiin ja mies oli hyvin innoissaan, kun saattoi vihdoin keskittyä soittamiseen ilman huolia padien reagointiongelmista. Kaikki hyvin, siis!

Ruokailu oli järjestetty Kreeta-ravintolassa ja kreikkalainen ruoka upposi mainiosti. Kehtasimme myös samalla tuijottaa vielä jälkilähetyksen Suom-Wales -pelistä, jonka onneksi RR:n myöhäismaali pelasti. Gareth Bale on alkanut näyttää pelottavasti CR7-mallin limanuljaskalta.

Hotellilla maistoimme olutta ja YouTubea. Takahuoneessa tunnelma kohosi ja starttasimme keikan hieman ennen puoli yhtä. Joensuun ihmiset saatiin temmattua mukaan aika nopsasti ja itse asiassa keikasta tuli tunnelman puolesta suorastaan sangen mainio. Yleisö tuntui oikein keskittyvän bändiin, mikä aina lämmittää sydäntä. Encorekin paiskattiin. Mainio veto siis muuten, mutta itseäni jäi suuresti kaivelemaan omat soitto- ja lauluvirheet. Mitenkä niitä nyt osuikin näin paljon samalle keikalle. Noh, seuraavalla kertaa skarpimmin!

Olimme tohkeissamme keikasta ja poikkeuksellisesti raahauduimme oikein yleisön sekaan. Koitin kaikin keinoin saada jostakin kuulumaan Spektin Vinkkii DJ:lle -kappaleen, mutta pettymyksekseni epäonnistuin surkeasti. Jony uhkapelasi, Antto tupakoi. Siirryimme jatkoille, joiden jälkeen (ja aikana..) uni maistui.

Paluumatka oli pitkä kuin nälkävuosi. Joni sai ajamisesta noin 49493 hyväjätkäpistettä. Minä en mistään. Unelmia ja toimistohommia, sano.