Bilebändin päiväkirja

16.6.2018, PunkaRun, Punkalaidun

The Coveralls oli esiintynyt edellisen kerran Punkalaitumella kesällä 2004, joten nyt oli aika palata maalaishenkiseen Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen risteyskohtaan. Yhtymäkohtia 14 vuoden takaiseen oli: keikka oli ulkoilmamallia ja lisäksi lavana toimi rekan perävaunu. Tällä kertaa meidät Punkalaitumelle ajoi PunkaRun-juoksutapahtuma, joka oli suunnattu koko perheelle. Aivan kuten mekin!

Iltapäiväkeikka tiesi varhaista lähtöä, joten jo hyvissä ajoin ennen aamukymmentä olimme autonpakkaamisaskareissa. Nehän meiltä tunnetusti sujuvat, joten pääsimme suunnitellusti ajelemaan pikkuteitä Punkalaitumelle. Porttikallion ampumahiihtoalue oli itsellenikin ennestään tyystin tuntematon, mutta lopulta sen löysimme ja pääsimme nostelemaan rekkalavalle kamamme. Pelkäsin vähän etukäteen äänentoistomme riittävyyttä, mutta soundcheckissä olin yllättävänkin tyytyväinen siihen, miltä soundillisesti kuulostimme. Vastaanotto oli muutenkin perin mukava ja sää enemmän kuin kohdallaan, joten kaikki oli valmista mainioon päiväkeikkaan. Vielä kun palasimme meille tarjotulle lounaalle keskustaan, olimme valmistautuneet kaikilla tarpeellisilla tavoilla.

Koska osallistujat olivat selvittäneet esteradat odotettua nopeammin, pääsimme aloittamaan jo etuajassa: varttia vailla kolme. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että paikalla ei ollut millään etukäteen uumoiltua kolmeasataa ihmistä, mutta keikka saatiin polkaista käyntiin erittäin leppoisissa tunnelmissa ja “koko perheen settimme” aikana saatiin kuitenkin vähän tanssijalkaakin ulkoilemaan tapahtuma-alueelle. Oikein hyvä! Soitto tuntui soivan meillä aivan mallikkaasti ja kattaus oli helppo päättää Kuuman kesän ajankohtaisin sävelin sangen tyytyväisenä. Hyvä!

Keikan jälkeen pakkasimme auton ja läksimme jäätelö-/kahvikäynnin kautta kohti Valkeakoskea ja illan toista keikkaa. Kiitos Punkalaidun!

-Vili