Bilebändin päiväkirja

14.4.2017, London, Jyväskylä

Jos johonkin kelpaa lähteä keikalle, niin Jyväskylän Londoniin. Siispä lähdimme.

Pääsiäismatkamme spesiaalein seikka tuli eteen jo ennen lähtö, sillä “kesä on mielentila” -mentaliteettia suosiva päiväkirjaajanne oli päättänyt kesän tulleen ja vaihdattanut Enterprise-kulkineeseen kesägummit jo edeltävälle keikkareissulle. Kun pakkasasteita Keski-Suomeen ja Pohjois-Karjalaan lupailtiin kuitenkin reippaasti ja luntakin saattoi olla luvassa, päätettiin Enterprise jättää kotikatokseen. Matkaan lähdettiin siis Jompan “Lordin turboimurilla” ynnä kuomukärryllä, vanha kuomuseni. Kuomukärry imikin sisäänsä kamaa viljalti, mikä tarkoitti mm. sangen mukavaa matkustamista. Liiankin luksusta. Tosin takapenkille eivät kaikki etupenkin hyvät jutut kuuluneet, mikä saattoi osaksi johtua siitä, että kaksi päivää myöhemmin huomattiin ikkunan olevan hieman auki.

Jyväskylän menot olivat perinteikkäät: syömishommaa. tsekkihommaa, hotellihommaa, soittohommaa. Ainoana kapulana rattaissa oli se, että laulumikkini halusi antaa suuhuni sähköiskuja. Ei niin kovia, että se olisi toimitusta haitannut, mutta sähköisku aiheutti aina myös ikävän rasahduksen äänijärjestelmään. Ponnisteluistamme huolimatta emme löytäneet ongelmaan ratkaisua, joten päätimme mennä sillä, mitä oli niin sanotusti annettu.

Aloitimme soiton rahtusta vailla yhden ja vaikka talo ei ihan tupaten täynnä ollutkaan, Londonin tutuksi tullut hyvä meininki oli läsnä alkusoinnuista loppuräminöihin. Keikalla oli myös jokseenkin erityisen hauskaa. Toisaalta jopa soitimme ihan hyvin, toisaalta saimme välillä munailtua mitä helpoimpia juttuja. Hyvä yhdistelmä! Toivotuimmat biisit olivat tällä kertaa Paranoid, “Pullat pystyyn” ja Seek And Destroy. Jätimme ne esittämättä. Lisäksi “on vain yksi kuningas”. Encoreakin vaadittiin, sen annoimme ja siinä oli homma pulkassa! Vetäydyimme vuorollamme yöpuulle, joka on kuin Nightwish suomeksi, mutta ei sinne päinkään.

Hyvä Kerho! Eiku siis Jyväskylä! 

Hölmöt