Bilebändin päiväkirja

13.4.2019, Sininen karhu, Huittinen

The Coverallsilla on pitkä historia Sinisen karhun(kin) suhteen. Tässä huittislaisessa menomestassa meillä oli ilo esiintyä enimmäistä kertaa jo vuonna 2010! Nyt kun oli luvassa ainakin toistaiseksi viimeinen kerta, oli esiintymisemme järjestyksessään jo kymmenes näillä lauteilla.

Ilmassa toden totta oli haikeutta, sillä Sininen karhu nykymuodossaan lopetti ja toiminta siirtyi niin ikään legendaariselle Huittisten seurahuoneella. Saimme kunnian toimia kuoppajaisten bändinä ja läksimme liikkeelle kokoonpanolla, jossa lomailevaa Jonya tuurasi Jussinpellon rumpuihme, The Coverallsin seuraajille varmasti sangen tuttu Armadillo Honko. Näin tämä oli ensimmäinen yhteinen keikka Tretjalle ja Armadillolle, joten olimme jopa treenanneet!

Uudet tuulet olivat läsnä myös treenikämpältä lähtiessä, sillä olin lähes pakon sanelemana vaihtanut omaa sekä sitä kautta The Coverallsin kulkinetta ja siten pääsimme lastaamaan tarpeistomme Enterprise vol. kakkosen kyytiin – jännittävää! Tilaa oli vähintäänkin tarpeeksi, joten pääsimme taittamaan matkaa onnistuneesti – toki “Hitler-Shellin” kautta (vai oltaisiinko jopa menty kerrankin ohi, en muista varmaksi).

Sinisessä karhussa teimme valmistelut lähes ongelmitta, mitä nyt paljastui että Jonylta lainattujen rumpukamojen seassa ei ollutkaan haikkaständiä. Onneksi sellainen löytyi Huittisten alueelta, suuri kiitos Joonas Eklöf!

Lopulta soundit ja lava olivat kunnossa ja pääsimme nauttimaan hyvästä ruuasta ja vähän maistuvista juomistakin. Kaikki oli siis hyvin! Porukka valui Karhun alakertaan sangen myöhään, mutta lopulta kun starttasimme puoliltaöin kattauksemme, eturivin paikat täyttyivät välittömästi ja meininki lähti käyntiin mainiona. Armadillo täytti tuuraajana paikkansa mitä mainioimmin ja biisit paineltiin läpi hyvällä ryminällä ja yleisön ollessa hienosti mukana! Encorekin paineltiin pyynnöstä ilmoille ja pakenimme majoitukseemme iltaan erittäin tyytyväisinä!

Seuraavan amupäivän roudaus oli huomattavasti mieluisampaa kuin aiemmin “puoli neljältä yleisön läpi” -mallilla harjoitettu ja saimme kamat mukavasti nippuun, vaikka Tretja pommiin nukkuikin. Sitten tuoreen Enterprisen suuntaa kohti Tamperetta.

Kiitos Sininen karhu – ja nähdään jatkossa sitten toivon mukaan Huittisten seurahuoneella!

Vili