Bilebändin päiväkirja

11.10.2014, Ilona, Lappeenranta

Hiljaisen syksyn iloksi pääsimme nauttimaan pistokeikasta Itä-Suomeen. Siihen nähden, että rutiini oli kadoksissa, saimme auton sangen vaivattomasti täyteen (mitä nyt osa kamoista piti käydä treenikseltä koukkaamassa), matkasimme sujuvasti perille ja pakolliset pystytys- ja tsekkihommatkin menivät yllättävän kivuttomasti. Olimme varmaan kukin tahoillamme tehneet jotain hyvää samalla viikolla, kun karman laki oli meille näin suosiollinen. Murkinatkin maistuivat ja pääsimme jopa syömään “ihmisten puolelle”, mikä nosti itsetuntoamme vielä pykälän.

Sitten syöksyimme hotellille ja matkan henkilökohtainen pääasiani (saako tällaista myöntää?) oli ehtinyt alkaa vain pari minuuttia sitten. Suuntasimme fokuksemme siis Suomi-Kreikka -futiskarsintapeliin, joskin Jonyn keskittyminen oli enemmän mallia “höyhensaaret”. Pari kaljaakin siinä pelin ohessa taisi kulahtaa kurkkuihin. Lopputuloksena oli sopuisa tasapeli, minkä jälkeen fiilis oli kuitenkin suht’ korkealla lähetä keikkaa soittelemaan.

Ilonaan oli jonoa, mikä ei konkretisoitunut sisällä olevana tungoksena; jännä ilmiö. Vieraaksemme saimme vanhan tuttuni, pro-trubaduuri Mika Peltosen. Hän oli jo lopetellut oman keikkansa ja tuli vilkaisemaan meikäläisiä. Hieno mies. 120 keikkaa vuodessa – koska The Coverallsilla? Kelpaisi.

Starttasimme yhdeltä, vaikka aiempikin aloitus olisi kelvannut. Läpsyttelimme perin varmalta pohjalta kasatun setin, mikä tuntui saavan liikettä livepuolen suuntaan ja jonkin verran tanssiaktiivejakin liikkeelle. Hyvä. Soitto kulki jotenkin aivan perusvarmastihkosti, laulutatsi taas oli aivan hukassa. No, seuraavana päivänä äänenkäyttövelvoitteita ei onneksi ollut, joten kelpasi huudella kuin teinipoikana hevitreeneissä. Keikan yleisfiilis oli hauska ja lopussa saatiin yleisöä aivan mukavasti puolellemme. Encorehuhuilu oli vaimeaa, joten soimme DJ:n starttaavan heti jälkeemme. Pakenimme paikalta. Loppu”illan” ohjelmassa olikin toinen toistaan hassumpia hassuttelujuttuja. Jony poseerasi hotellin edessä vaahteranlehväseppele päässään ja itse sain tuntemattomasta syystä ilmaisen hodarin. Aivan hyvä.

leprasetti.jpg

bakkari.jpg